Motoarele de cautare isi dezvolta in mod constant algoritmii pentru a afisa continutul de cea mai inalta calitate ca raspuns la intrebarile utilizatorilor. Motoarele de cautare descopera continut nou prin linkuri – si acesta este, in parte, modul in care evalueaza calitatea acelui continut.

Dar asta este doar o parte din ceea ce face crearea de continut valoros si investitiile in marketingul de continut sa fie atat de valoroase in zilele noastre.

In acest ghid, vom impartasi tacticile care va vor ajuta sa creati continut de inalta calitate pentru site-ul dvs., precum si sa folositi acest continut pentru crearea de linkuri catre site-ul dvs.

Ce este continutul de calitate?

Inainte de a trece la tactici, sa stabilim cateva informatii de fundal.

Probabil ati observat ca o multime de link-uri si ghiduri SEO se concentreaza pe crearea de continut de inalta calitate. Exista un motiv bun pentru asta: este mult mai usor sa construiesti linkuri catre continut de calitate superioara.

Intreprinderile si persoanele fizice cauta in permanenta materiale de calitate la care sa se conecteze, astfel incat sa aiba ceva de valoare de oferit vizitatorilor site-ului lor. Dupa cum veti observa, putini oameni se leaga de o pagina de pornire, o pagina de produs sau un cos de cumparaturi.

Desigur, exista o diferenta intre crearea de continut care este pur si simplu umplut cu cuvinte cheie si linkuri, si crearea de articole de top care sunt special orientate spre a va ajuta sa creati linkuri autoritare catre site-ul dvs.

Si doar pentru a fi siguri ca vorbim aceeasi limba, iata doua definitii importante:

Marketingul de continut se refera la crearea si partajarea de continut (articole, bloguri, infografii, videoclipuri) in scopul de a directiona traficul catre site-ul dvs. web si de a muta vizitatorii prin palnia dvs. de marketing pentru a obtine noi clienti.

Construirea de linkuri este atunci cand alte site-uri web sau bloguri se conecteaza la pagina site-ului dvs. pentru a va imbunatati clasamentul in motoarele de cautare. Motoarele acceseaza cu crawlere web cautand linkuri intre paginile dvs. web si alte site-uri web pentru a decide cat de valid este continutul dvs. si, astfel, unde ar trebui sa claseze pagina dvs. in rezultatele cautarii lor.

Daca doriti sa investiti in crearea de linkuri, aveti nevoie de resurse de continut de inalta calitate. Iata cum sa declansati procesul.

Partea 1: Crearea de continut de inalta calitate

In introducere, am explicat ca, continutul care poate fi conectat, bine creat, va poate ajuta sa creati linkuri catre site-ul dvs. Dar sa facem un pas inapoi pentru o clipa si sa explicam ce este exact materialul de calitate.

Continut de inalta calitate :

 • Este bine cercetat si ofera informatii exacte
 • Vorbeste direct catre publicul tinta
 • Contine un articol scris impecabil
 • Utilizeaza imagini, grafice, videoclipuri sau infografii suplimentare, atunci cand este cazul
 • Este cat mai complet si actualizat posibil in momentul publicarii

Pentru a reusi cu aceste cinci puncte este necesar sa incepeti procesul de creare a continutului cu cercetari aprofundate. Fara acest fundal, nu veti sti ce este cu adevarat „de inalta calitate” in nisa dvs.

Partea 2: Construirea de linkuri catre continutul dvs.

Dupa ce ati publicat continutul dvs. de inalta calitate care poate fi conectat, urmatorul dvs. obiectiv este sa creati linkuri catre acesta.

Exista o multime de modalitati de a face acest lucru, inclusiv:

 • Obtineti cat mai multa expunere pentru continutul dvs.
 • Contactati persoanele cu cea mai mare probabilitate de a se conecta la continutul dvs.
 • Raspundeti la intrebari
 • Distribuiti continutului

Fiecare dintre acesti pasi joaca un rol vital in obtinerea de linkuri catre articolul dvs. de mare calibru.

Crearea de backlinks de inalta calitate

Iata o scurta descriere a pasilor pentru crearea de linkuri cu continut:

 • Creati continut de inalta calitate care poate fi conectat, care este valoros, precis, actualizat, complet si peste 1.000 de cuvinte.
 • Includeti cercetari specifice, opinii si resurse ale expertilor.
 • Creati dovezi sociale imediat dupa publicare, obtinand actiuni sociale, voturi si comentarii.
 • Obtineti expunere prin publicitate sociala si acces social la persoanele care partajeaza continut similar.
 • Obtineti link-uri prin comunicare directa catre persoanele care se conecteaza la continut similar.
 • Obtineti linkuri raspunzand la intrebari din retelele de intrebari si raspunsuri, forumuri si grupuri de socializare, precum si prin distribuirea continutului dvs. pe site-uri si platforme relevante.

Daca urmati acesti pasi de fiecare data cand scrieti un continut epic, veti crea in cele din urma o biblioteca de continut de inalta calitate care poate fi conectat pe site-ul dvs., care creste autoritatea generala a domeniului dvs. cu linkuri editoriale excelente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here